Restaurant Modest

Restaurant Modest opende zijn deuren op 1 februari 2022 aan de Weg naar Opoeteren 117 te Opglabbeek (Oudsbergen). Het is een modern gebouw waar jong en oud in een aangename omgeving en in een gezellige sfeer kunnen genieten van een heerlijke gastronomische menu of à la carte kunnen eten. Het restaurant wordt uitgebaat en geleid door de jonge kok Sander Spreeuwers, die een degelijke opleiding genoot en in verschillende toprestaurants stage deed.

Wie is Sander Spreeuwers?

Sander is opgegroeid in Opglabbeek, waar hij leerling was aan de Sint-Lambertusschool. De eerste graad van het middelbaar onderwijs volgde hij in Middenschool Heilig Hart in Bree. Maar daarna koos hij resoluut voor een opleiding als kok aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, waar hij zich nog via een extra jaar in de “wereldgastronomie” bekwaamde. Tijdens zijn studies in Koksijde liep hij stage in een aantal toprestaurants:

  • de Slagmolen (**) in Opglabbeek
  • deLibrije (***) in Zwolle (Nederland)
  • Tickets (**) in Barcelona (Spanje)
  • El Celler de Can Roca (***) in Girona (Spanje), de toenmalige nr. 1 in de wereld

Na zijn schooltijd werkte hij bijna vijf jaar in restaurant Hertog Jan (***) in Zedelgem en dit onder de vleugels van top-chef Gert De Mangeleer. Sedert augustus 2019 is hij actief als freelance-zelfstandige in verschillende restaurants binnen en buiten onze provincie. En nu heeft hij zijn eigen restaurant in Opglabbeek.

Waarom Modest?

Tijdens zijn opleiding in de hotelschool kreeg Sander de roepnaam Modest, naar het hulpje van de burgemeester van Samson en Gert, omdat zijn vader op dat ogenblik burgemeester van Opglabbeek was. Modest betekent volgens het woordenboek echter ook bescheiden, ingetogen of discreet. Sander is inderdaad een gewone, bescheiden jonge kerel van 29 jaar, maar zijn kookkunsten zijn buitengewoon.

Menu

3 GANGEN

Enkel 's middags - € 65/pp

4 GANGEN

€ 85/pp

5 GANGEN

€ 110/pp

Á LA CARTE

Á la carte gerechten mogelijk

Graag een menu per tafel

In een geval van dieet of allergenen:
Allergieën, speciale diëten, zwangerschap of speciale eetgewoontes, vragen wij op voorhand door te geven.
We trachten tegemoet te komen aan al uw wensen, maar vragen uw begrip wanneer dit niet mogelijk is.

Mogelijks rekenen we hiervoor een supplement aan.

Locatie

Weg naar Opoeteren 117

3660 Opglabbeek (Oudsbergen)


Kaart

Openingsuren

Woensdag tot en met zaterdag

Van 12u00 tot 13u00

Van 19u00 tot 19u30

Zondag, maandag en dinsdag gesloten



Reserveer

Reserveren kan online via onze website via TableFever of telefonisch van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur en van 16 tot 18 uur.


Reservaties via mail of via social media zijn niet mogelijk.


De Chefstable kan u voor maximaal 10 personen reserveren via telefonische afspraak.


De knopjes om te reserveren vindt u rechtsonderaan.